TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

About This Project

Kao što i samo ime govori termoskupljajuća folija je vrsta folije koja se pri izlaganju određenim temperaturama u termotunelu skuplja i tako obavija proizvod koji se pakuje. Postotak skupljanja folije može biti i do 30% što ovisi o zahtjevima kupaca, proizvoda koji se pakuje ali i recepturi folije.

LDPE troslojni toplotno stezljivi film ili termoskupljajuća folije se proizvodi u raznim dimenzijama (debljina i širina), a to ovisi od proizvoda koji se pakuje.

●  Debljina 0,020 do 0,200 mikrona

●  Širina filma je do 1650 mm

Osnovne karakteristike ove vrste folije jednostavna upotreba, izuzetna snaga i otpornost na trganje, otporna na vodu, ekološki prihvatljiva i ekonomski prihvatljiva ali i pogodna za reciklažu.

Ova vrsta folije zbog svoje ekološke prihvatljivosti ima široku primjenu pa se može naći u raznim industrijama. Termoskupljajuća folija se najčešće koristi u proizvodnji pića za skupno pakiranje piće u plastičnim i staklenim bocama ili limenkama. Također koristi se i u prehrambenoj industriji, proizvodnji i pakiranju namještaja, pakovanju tehničkih i grafičkih proizvoda itd…